Att modevisningar är populära visade sig med all tydlighet då föreningen inbjöd till onsdagsmöte. Almanackan visade den 19 april och våren hade inte riktigt velat visa upp sig i Umeå. Men inne i värmen i Vasakyrkan hade som vanligt en stor skara medlemmar infunnit sig över en timme innan programmet började och man fikade under den första timmen.

Modefirmorna Bigaro och Dressmann var ansvariga för modevisningen och Anna Karin Hällgren från Dressmann och Moa Gohlin från Bigaro var konferencierer och kommenterade de nya modetrenderna på ett kunnigt och trevligt sätt. Dressmann är ett ledande norskt modeföretag med 430 butiker med herrkläder som firar 50 år, medan Bigaro är en lokal modebutik som Moa nyligen övertagit.

Fyra manliga och fem kvinnliga medlemmar från föreningen ställde upp som mannekänger och gick längs gångarna i lokalen så publiken hade möjligheter att på nära håll se detaljer i utförande och även känna på tygerna. Kvinnornas kläder gick i många kulörer, och tips lämnades för lämpliga kläder både till fest och till vardags. Även om den kvinnliga publiken var i majoritet fanns det också mycket för männen att titta på.

Här nedan följer ett bildspel med 12 foton. Markera första fotot så blir bilderna större och du kan se ett bildspel.