Inför en plötslig programändring lyckades Aktiva Seniorer engagera den musikaliska och humoristiska konstellationen BEA från Örnsköldsvik till den senaste träffen i Vasakyrkan. BEA är bildat av initialerna till trummisen Bengt Evert Benka Forsberg och klaviaturspelaren Anders Olsson båda med ett förflutet inom dansband och revy.

BEA inledde sitt program med en specialskriven revykuplett på melodin Med en enkel tulipan där de presenterade sig. Detta blev för övrigt den enda låten i tretakt. Resten av programmet var mest idel bekanta låtar i dur och fyrtakt ur dansbandsrepertoaren. De rutinerade musikerna sjöng tvåstämmigt i välklingande terser. Den sångglada och fulltaliga publiken hängde syn- och hörbarligen med i refrängerna i ett välarrangerat potpurri med kända Sven Ingvars-låtar

Mellan låtarna berättade Benka bland annat lite burleska episoder från sin fiktive kompis Bertils göranden och låtanden. 

En verklig höjdpunkt var sången Maj, väj! på melodin My Way. Där beskrev Benka en vådlig bilfärd där föraren Maj inte hann väja för en älgko på vägen. Andra versen handlade om hans besvärligheter med sjukvården efter kraschen. Publiken skrattade så att tårarna rann. De gamla revytakterna sitter tydligen i.

Passande nog avslutade BEA med en andra vers på inledningssången där de tackade för sig och hoppades på återseende. Det hoppas även publiken på.