Roland Widmark vid keyboarden. Foto Dag Magnusson
  Roland Widmark vid keyboarden. Foto Dag Magnusson

Vi hade återigen musik på programmet. Denna gång var det musikläraren och organisten Roland Widmark från Vindeln som stod för programmet som till stora delar var allsång.

På sin keyboard kunde han med några knapptryckningar koppla in en panflöjt till öppningsnumret som sedan följdes av All of me med jive-komp. Därefter följde ett knippe kända svenska klassiska allsånger som inleddes med Drömmen om Elin, eller vilken man nu drömmer om som Roland kommenterade titeln på denna allsång. Genom andra tryckningar på keyboarden fick han fram dragspelstoner passande till Sjung och le och även ett storband som komp till Lingonröda tuvor.

Den stora publiken var med på noterna i de olika allsångerna och fick högt betyg av Roland, kanske därför att han påpekat att allsång och körsång förlänger livet med flera år. Som extranummer spelade han When the Saints go marching in där han skruvade upp tempot till max 256. Till sist tackades Roland Widmark med blommor och stående ovationer av en tacksam och glatt sjungande publik.

Stor publik i Vasakyrkan lyssnade till Roland Widmark. Foto Dag Magnusson
  Stor publik i Vasakyrkan lyssnade till Roland Widmark. Foto Dag Magnusson