Aktiva Seniorer har avslutat höstterminens program i Vasakyrkan med besök av Umeå Manskör. Dirigent och pianist var Rolf Skärfstad och solist Anders Perstrand. Kören bestod denna dag av 17 välklädda herrar, som under ca 45 minuter underhöll ett rekordstort antal medlemmar i Föreningen Aktiva Seniorer, ca 400 st.

Programmet var anpassat till den stundande julhelgen och innehöll både andliga och profana sånger. Redan vid den tredje sången Jul jul strålande jul med musik av Gustaf Nordqvist infann sig den rätta julstämningen. I psalmen Nu tändas tusen juleljus var Anders Perstrand försångare och den stora publiken förstärkte då manskören. Några profana sånger fanns också med i programmet, bl.a. Vintergatan av Jules Sylvain från 1927 och sången Bella Notte från 1955, välkänd av många från julaftonens TV-program.

Manskören överraskade till sist publiken med sitt slutnummer, som nog ingen hört framföras av en manskör, nämligen den finstämda och allvarliga sången Jag och min far av Olle Ljungström från 1998. Mera känd är Magnus Ugglas omtolkning 2012 av låten, som sedan låg på Svensktoppen i mer än tre år.

Dagen avslutades därefter med ett lotteri med presentkort som vinster.
Text och foto: Dag Magnusson

Anders Perstrand och Umeå manskör
Anders Perstrand och Umeå manskör
Fullsatt i Vasaakyrkan
Fullsatt i Vasakyrkan
Fullsatt i Vasakyrkan
Fullsatt i Vasakyrkan
Ca 400 medlemmar lyssnade till Umeå manskör
Ca 400 medlemmar lyssnade till Umeå manskör