Välkommen till höstterminens program enligt följande:

Onsdag 11 september 2019 kl 14.30 i Vasakyrkan
Pehr Stenbergs levernebeskrivning - en självbiografi som utspelas för mer än 200 år sedan i våra hemtrakter. Pehr var en enkel bondpojke från Stöcke som tog sig fram i livet genom nyfikenhet och envishet. Via den lilla Umeåskolan och universitetsstudier i Åbo blev han så småningom präst i Umeå landsförsamling och fick möjlighet att odla många spännande intressen.Professor Fredrik Elgh berättar om prästen Pehr Stenberg och hans levernebeskrivning och illustrerar detta med utdrag ur självbiografin.

Onsdag 25 september 2019 kl 14.30 i Vasakyrkan
Rörelserikedom för Seniorer. Therese Dahlberg, arbetsledare i Navet Friskvård föreläser om vikten att vara aktiv så länge som möjligt. Vi kommer också att få enkla träningstips som vi kan genomföra i vardagen.

Onsdag 9 oktober 2019 kl 14.30 i Vasakyrkan
När man drar dit pepparn växer. Marianne Hård af Segerstad, guideboksförfattare och delägare i reseföretaget Ganesha Travel berättar och visar bilder från delstaten Kerala, en glimrande pärla i södra Indien.

Onsdag 23 oktober 2019 kl 14.30 i Vasakyrkan.
Storband som det svänger om: VA Big Band spelar välkända jazzstandards som blandas med låtar från filmens och rockens värld.

Kaffe serveras i Vasakyrkans café från kl 13.30. I vår kaffeservering gäller endast kontant betalning.